Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Zadarski arhipelag

Savar - Dugi Otok Kornati Mezanj - Dugi Otok

Zadarski arhipelag je naziv otočja što se prostire u sjevernoj Dalmaciji, a gravitira gradu Zadru sa kojim su naseljeni otoci arhipelaga vezani brodskim vezama. Radi se o jedinstvenom fenomenu od preko stotinu otoka i otočića na relativno malom prostoru, pa je na cijelom Mediteranu moguće naći sličnu razvedenost obale još jedino u Grčkoj.

Molat - Brgulje Dugi Otok Lukoran - Ugljan

Dragulj zadarskog arhipelaga su Koranti i istoimeni nacionalni park sa svojih 89 nenaseljenih otoka, no i veći otoci poput Dugog Otoka, Ugljana, Paga ili Pašmana pružaju mogućnosti tipične za arhipelag: brojna skrovita mjesta, uvale, plaže gdje provesti dan u idiličnom miru, tišini i osami.
Većina otoka zadarskog arhipelaga je nenaseljena, pa gosti što ga posjećuju sa plovilom mogu naći brojne pejzaže i ambijente što se još uvijek prezentiraju u prirodno autentičnom obliku bez ikakve ljudske interferencije.

Kornati Kornati Silba

Zadarski arhipelag je uobičajeno posjetiti dnevnim izletima što se organiziraju iz manje više svih mjesta rivijere turističkim ili preuređenim ribarskim brodovima. Gosti što se odluče za boravak na samim otocima, morat će obavezno proći kroz Zadar iz kojeg isplovljavaju brodovi i trajekti za skoro sve otoke, a i pripremiti se za tip "ekstremnog odmora" u zonama daleko od masovnog turizma, sa tek ponekim restoranom ili trgovinom u blizini, ponekad i u uvjetima robinzonskog turizma.
Zadarski arhipelag je jedno od posljednjih mjesta gdje je još moguć takav doživljaj - u direktnom kontaktu sa nedirnutom prirodom i morem.

Foto galerija

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa

Foto galerija