Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Dugi Otok - Telašćica

Dugi Otok Savar Veli Rat

Dugi Otok je najveći otok zadarskog arhipelaga dugačak 45km i prosječno 5km širok. Otok je sav u zelenilu, relativno slabo naseljen (2.000 stanovnika), pa i u srcu turističke sezone omogućava miran odmor daleko od gužve i vreve.
Dugi Otok je idealno mjesto za ljubitelje nedirnute prirode, kao i za osobe koje za vrijeme odmora koriste čamac ili barku; uz sam Dugi Otok i njegove osamljene uvale, u neposrednoj blizini locirani su mnogi manji otočići gdje se bez problema može naći plaža gdje se može kupati u potpunom miru i samoći. Odmah uz južni dio otoka počinje i nacionalni park Kornati sa svojim mnoštvom otoka i hridi.

Telascica Veli Rat Sakarun

Na Dugi Otok se dolazi trajektom iz Zadra - u ljeti prometuju 3 do 4 linije dnevno. Cesta povezuje otok sa kraja na kraj je odlične kvalitete, pa i gosti koji ne misle koristiti barku, mogu bez problema obići sve dijelove otoka.
Plaže na Dugom Otoku su pretežito stjenovite, bliže naseljenih mjesta cementirane, dok se na sjevernom dijelu nalazi nekoliko pješćanih plaža: Sakarun, Mežanj, te šljunčana plaža kod svjetionika Veli Rat.

Dugi Otok Mezanj Dugi Otok

Telašćica - park prirode na južnom dijelu otoka karakteriziran je 8km dubokim zaljevom koji u cjelini sa četiri svoja otočića i slanim jezerom na poluotoku koji ga omeđuje, predstavlja morfološki zanimljivu cjelinu koja se rijetko susreće. Dio parka prema otvorenom moru ističe se visokim stijenama koje se dižu do stotinu metara okomito nad morem. Park Telašćica je dostupan autom, a i pješice iz 4km udaljenih Sali.

Sali

Brbinj

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa