Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Brbinj - Božava - Soline - Veli Rat

Brbinj Brbinj Brbinj

Brbinj je mjesto koje povezuje Dugi Otok sa Zadrom i kopnom. Ne radi se o pravoj luci, već o jednom molu na koji 3 do 4 puta dnevno pristaje trajekt i izuzevši 10 minuta potrebnih za iskrcaj, zaljev u kom se nalazi Brbinj bi nalikovao svim drugim mjestima na otoku. U mjestu se nalaze tri restorana, pošta, mala trgovina i info ured. Pozicija na otprilike polovici Dugog Otoka čini mjesto idealnim za polaznu točku pri obilasku otoka - naročito ako se misle koristiti bicikli.

Bozava Bozava Soline

Božava - zajedno sa Salima se može smatrati glavnim turističkim mjestima na Dugom Otoku, prvenstveno zbog hotela, ali i dnevne brze veze hidrogliserom sa Zadrom, te Anconom. U mjestu se nalazi nekoliko restorana, market, pošta, pekara, uređena plaža djelom cementirana i djelom stjenovita. U neposrednoj blizini Božave je i pješčana plaža Sakarun.

Soline su mjestašce smješteno na sjevernom dijelu otoka. Mjesto nema niti trgovine niti restorana, pa je u neku ruku maksimum za goste koji traže odmor van svih turističkih tokova. Mjesto se nalazi u lijepom zaštićenom zaljevu i dobro je povezano cestom sa obližnjom Božavom (2km) čije se strukture mogu po potrebi koristiti.

Soline Veli Rat Veli Rat

Veli Rat - je naziv mjesta u zaljevu na sjevernom dijelu otoka, ali i svjetionika koji neizostavno treba posjetiti za vrijeme boravka na Dugom Otoku. Osim što radi kao turistički objekt (za rijetke sretnike obzirom da su na raspolaganju samo dva apartmana) svjetionik je otvoren i posjetiteljima, pa se kružnim stepenicama može popeti do samog vrha sa kojeg se pruža nezaboravan pogled - onima koji ne pate od vrtoglavice. I plaže u okolici svjetionika Veli Rat su vrlo lijepe sa posebnim ugođajem obzirom da gledaju na otvoreno more.

Sali

Žman

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa