Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Sali - Dugi Otok

Sali Sali Sali

Sali je najveće mjesto na Dugom Otoku (800 stanovnika), locirano na južnom dijelu otoka, najbliže je naselje nacionalnom parku Kornati. U okruženju maslinika, mjesto se pruža između dva zaljeva: u jednom je lučica sa restoranima i barovima, a u drugom plaža i hotel. Mjesto se može bez problema prepješačiti sa kraja na kraj u deset minuta hoda.

Sali Sali Sali

Sali je mjesto za obiteljski odmor, te idealno za posjete Kornatima u vlastitom ili iznajmljenom čamcu. Uobičajeno je da se u Salima iznajmi privatni smještaj, te ujutro barkom ili gumenjakom uputi u kornatski arhipelag gdje se u miru provede cijeli dan, te navečer vrati na večeru u jedan od šest saljskih restorana, prespava, pa ujutro iznova.
U osmom mjesecu u Salima se organiziraju Saljske užance, lokalna fešta koja traje tri dana i čije značenje prelazi okvire otoka i cijelog arhipelaga. Karakteristična je utrka magaraca koja se organizira za vrijeme fešte.

Sali Sali Sali

Iz Sali prometuje brza brodska linija koja povezuje Dugi Otok sa Zadrom dva puta dnevno - prevozi samo putnike, dok auti za dolazak na otok moraju obavezno koristiti trajektnu liniju preko Brbinja. Tokom ljeta organiziraju se i redoviti izleti turističkim i ribarskim brodovima na Kornate i u park Telašćica.
Plaža u mjestu Sali je stjenovita, djelomično cementirana.

Žman

Brbinj

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa