Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Otok Ugljan

Preko Preko Ugljan

Otok Ugljan se nalazi nasuprot Zadru sa kojim je povezan odličnom trajektnom vezom gotovo svaki sat. Južnim dijelom je povezan mostom sa otokom Pašmanom, pa iako dio zadarskog arhipelaga, nije toliko "izoliran" kao neki drugi otoci u neposrednoj blizini. Turizam na otoku je razvijen, pa se na Ugljanu mogu naći usluge neophodne za ugodan godišnji odmor: restorani, trgovine, privatni smještaj, hoteli, a opet ne u količini da bi se tip odmora koji Ugljan pruža smatrao drukčiji nego li miran i idealan za obitelji.

Ugljan Kukljica Preko

Preko je mjesto u koje dolazi trajekt iz Zadra i gdje se nalazi benzinska pumpa na otoku. Položaj na prirodnoj sredini otoka uvjetovao je da Preko postane najveće mjesto na otoku Ugljanu sa brojim kafićima, lijepom šetnicom uz more i pogledom na Zadar, hotelom, restoranima, te slikovitim otočićima Ošljak i Galovac što mu čine prirodni okvir. Do otočića Galovac na kojem, se nalazi i samostan, može se doći i plivajući sa glavne plaže u Preku.
Plaže su djelomično šljunčane i cementirane, dok glavna plaža ima plitko pješčano dno.

Ugljan Ugljan Ugljan

Mjesto Ugljan obuhvaća nekoliko mjestašaca što se nižu uz obalu na sjevernom dijelu otoka: Ugljan, Čeprljanda, Batalaža i Sušica koji su najčešće odvojeni i povezani uvalicama sa stjenovitim i djelomično šljunčanim plažama. U samom mjestu Ugljan se nalazi hotel, market, tri restorana, kao i samostan Sv. Jerolima. Od mjesta uz obalu i prema obližnjim mjestima se proteže "mreža" cestica, idealnih za vožnju biciklima.

Kukljica

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa