Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar

Kornati

Kornati Kornati Kornati

Kornati je naziv otočja i istoimenog nacionalnog parka jedinstvene ljepote. Arhipelag čini točno 89 otoka i otočića što se rasprostiru na 218km2 ili slikovitije rečeno: na prostoru približnog kvadrata stranice od samo 15km. Toliko mnoštvo otoka na relativno malom prostoru čine pravi prirodni labirint, idealno mjesto za nautičare u potrazi za tajnovitim i samotnim uvalama, te ljubitelje prirode što posjećuju park uglavnom organiziranim izletima izletničkim brodovima koji se organiziraju iz gotovo svih mjesta zadarske rivijere.
Niti jedna prirodna pojava ne odražava bolje od Kornata izraz - "kamen i more".

Kornati Kornati Kornati

Kornati su gotovo u potpunosti nenaseljeni što dodatno prinosi njihovoj ljepoti obzirom da se predstavljaju u izdanju u kojem se nalaze "oduvijek". Pod rijetkim "naseljenim" dijelovima se podrazumijevaju skupine od nekoliko kuća, ili češće samo po jedne ribarske kuće u usamljenoj uvali gdje se turisti koji se odvaže odustati od blagodati modernog turizma (uključivši i struju i pitku vodu) mogu upustiti u jedinstvenu avanturu robinzonskog turizma.
Kopneni dio parka u potpunosti se nalazi u privatnom posjedu.

Kornati Kornati Kornati

Jedna od najupečatljivijih prirodnih pojava na Kornatima su klifovi na nizu otoka Donjih Kornata, koji gledaju prema otvorenom moru. Klifovi se od davnina nazivaju krunama, pa odatle vjerojatno potiče i ime Kornati. Najviši kornatski klifovi su na otoku Klobučaru (80 metara), na Mani (65 metara), Rašipu velom (64 metra). Klifovi ne završavaju na morskoj površini, već se nastavljaju i u dubinu mora, pa mjestimićno dosežu i do 100 metara dubine.
Dva najveća otoka kornatskog arhipelaga su Žut i Kornat na kojima se vrijedi popeti i do najviših točaka sa kojih se pruža najljepši pogled na cijelo otočje.
Osim barkom, vlastitom ili iznajmljenom, turistički izleti brodom su jedini način da se posjeti nacionalni park.

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa