Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Šibenik

Sibenik Sibenik Sibenik

Šibenik je uz Zadar najveći grad rivijere. Izuzetno zanimljiv, vrijednih kulturno povijesnih zdanja, Šibenik je za sve goste rivijere nezaobilazno odedište barem jednog izleta.
Grad je smješten u zaljevu kojeg formira ušće rijeke Krke, te je već sam dolazak u grad interesantan obzirom da izuzetna razvedenost obale ne dopušta da se odmah shvati što je u pejzažu kopno, otok, kanal ili otvoreno more.

Sibenik Sibenik Sibenik

Odmah po dolasku je preporučljivo zaputiti se put stare gradske jezgre i jednostavno se izgubiti u labirintu uskih uličica popločenim kamenom, svako toliko sjesti na stepenice, promatrati i dopustiti da vas ponese jedinstvani ugođaj mediteranskog grada koji u šibenskim kalama izgleda isti vec stoljećima. Svako toliko ce vas iznenaditi izlazak iz uličica na neki od gradskih trgova i svaki slijedeći ćete naći još zanimljivijim i ljepšim sve dok se ne nađete pred katedralom Svetog Jakova u srcu starog Šibenika.
Nastavljajući uspon kroz stari grad izlazi se na Šubićevac, utvrdu koja dominira cijeli zaljev i sa koje se pruža jedinstvani pogled na grad i okolicu.

Sibenik Sibenik Sibenik

Katedrala Sv. Jakova građena je isključivo od kamena i mramora u periodu 1431.-1536. Na gradnji su radili majstori poput Bonina iz Milana, Nikole Firentinca, te posebno Juraja Dalmatinca čiji radovi u obliku ljudskih glava opasuju vanjski dio katedrale dajući joj posebnu karakteristiku. Svaka glava je različita i rađena po modelu "običnih" ljude srednjeg vijeka koje je Juraj Dalmatinac ovjekovječio ostavljajući jedinstveno svjedočenje. Šečući oko katedrale ima se dojam da se može stati i razgovarati sa tim davnim Dalmatincima, ili ih gledati jednostavno u oči u pokušaju da se pronikne u vrijeme u kojem su živjeli. Šibenska katedrala je spomenik pod zaštitom UNESCO-a.

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa