Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Olib - Ist

Ist Ist Ist

Samo 20 Nm od Zadra, nalazi se otok Ist, sjeverozapadno u grupi sjevernodalmatinskih otoka (Molat, Ist, Silba, Olib). Otok je bez prometne buke, sa idiličnim ribarskim ambijentom. Na otoku živi oko 200 starosjedilaca i povratnika iz Amerike, gdje živi nebrojeno više otočana, a koji se prepoznaju po velebnim vilama u "Hollywood stilu" što su izgradili po povratku na Ist.
Na otoku se nalazi škola, pošta, zdravstvena ambulanta, dvije dobro opskrbljene trgovine, tri restorana, pizzeria. U samom mjestu nalazi se crkva "Sv. Nikole" i crkva "Gospe od zdravlja", koja se nalazi na vrhu brda Straža (174 m nadmorske visine).

Ist Ist Ist

Olib - nizak otok sa istoimenim obalnim naseljem smješten u zadarskom arhipelagu istočno od otoka Silbe. Stanovništvo se uglavnom bavi stočarstvom, poljodjeljstvom, ribarstvom, a u posljednje vrijeme sve više turizam dolazi do izražaja, te ćete smještaj uglavnom, još uvijek, naći isklučivo u privatnim kućama i apartmanima.
Na zapadnoj obali je najveća uvala Luka Olib, a na istočnoj znatno plića uvala Slatinica koja je ujedno i pješčcana plaža. Bujnija vegetacija prevladava u zapadnom, a prostrani pašnjaci u istočnom i južnom dijelu otoka. Glavni proizvodi Olibljana su vino, maslinovo ulje i sir.

Olib Olib Olib

Otok Olib je naseljen već u rimsko doba. U 10. st. spominje se pod nazivom Aloep. U naselju Olib nalazi se župna crkva iz 1632. g. Na ulazu u luku stoji kula Kaštel iz 17./18. st. U uvali Banve su ostaci naselja iz rimskog doba i ruševine crkve Sv. Pavla sa samostanom koji je napušten i porušen oko 1200. g.

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa