Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Arbela Travel - Zadar Arbela Travel - Zadar

Nin - Zaton

Nin Nin Nin

Nin je mjesto čije povijesno značenje nadilazi sadašnji okvir malog dalmatinskog mjesta. Nin je bio prva prijestolnica hrvatskih kraljeva iz devetog stoljeća i sjedište prve hrvatske biskupije, pa obiluje mnoštvom kulturno povijesnih spomenika i vrijednih muzejskih izložaka.
Kroz gradska vrata se može krenuti u razgledavanje gradskih zidina, crkve sv. Ambroza (13.st), crkve sv. Anselma (18.st), gotičke kapele sv. Marcele, ostatke Rimskoga hrama, kao i neizostavne arheološke zbirke sa dva starohrvatska broda "Condura Croatica" (11.st) i kopijom šesterostrane krstionice kneza Višeslava iz 9. stoljeća.

Nin Nin Nin

Neizostavna je posjeta crkvenoj riznici "Zlato i srebro grada Nina" gdje se mogu vidjeti među ostalima relikvijari sv. Asela i sv. Marcele iz ranog srednjeg vijeka. U Ninu se nalazi i spomenik nadbiskupu Grguru Ninskom, te tzv. "najmanja katedrala" - crkva sv. Križa, iz 9. stoljeća, a na prilazu mjestu crkvica sv. Nikole iz 11 stoljeća. Samo mjesto se razvilo na niskom naplavnom poluotoku koji je prokopavanjem kanala u XIV. st. pretvoren u otočić mostićima spojen s kopnom dok je cijela zona oaza plitkih, dugih i pjeskovitih plaža. Plitko more uvučeno u kopno je 2-3 °C toplije od otvorenog mora i rezultira većim salinitetom i posebnim mikroklimatskim odlikama.

Nin Zaton Zaton

Grad Nin ima i sve karakteristike turističkog mjesta - privatni smještaj i kuće za odmor, male auto kampove, restorane, opremljene trgovine. U ponudi Nina se naročito ističe moderno organizirano turističko naselje Zaton u istoimenom mjestašcu koje nudi smještaj u lijepim i moderno opremljenim apartmanima, te u velikom auto-kampu smještenom u gustoj borovoj šumi. Samo turističko naselje se nalazi na idealnoj poziciji: 500m od gradske jezgre Nina u prekrasnoj, zaštićenoj pješčanoj uvali zadarskog kanala.

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa