Zadar

Otoci

Rivijera

Hrvatska

Krka nacionalni park

Krka Krka Skradin

Nacionalni park Krka prostire se uz tok rijeke Krke u zaleđu Šibenika. Glavna značajka parka su spektakularni slapovi koji završavaju gotovo direktno u moru.
Glavni ulaz u park je u mjestu Skradin duboko uvučenom u šibenski zaljev, no ipak na moru tako da se često dolazi do parka izletničkim brodovima iz Šibenika. U Skradinu se ukrcava na plovila parka kojima se nakon dvadesetak minuta plovidbe živopisnim kanjonom Krka stiže pod same slapove.

Krka Krka Krka

Kroz park vode pješačke staze, mostići iznad vode kojima se prelaze mnogobrojni potočići i manji i veći slapovi koje rijeka tvori duž cijelog donjeg toka pružajući jedinstvene poglede u atmosferi potpunog sklada sa prirodom. U parku se nalazi i nekoliko uređenih mlinova gdje se može vidjeti mljevenje žita ili pranje robe način kako se vršilo stoljećima, kao i gostiona i konobi u autentičnim kamenim kućama sa ponudom originalnog dalmatinskog pršuta i vina babića.

Krka Krka Krka

Gornji dio parka se može obići pješice, ali je preporučljivije prebaciti se automobilom. Nije tako spektakularan kao donji dio sa slapom, no svakako zanimljiv, obilježen prije svega samostanom Visovac na otoku usred Krke i do kojeg se može doći barkom.
Park Krka je neizostavno odredište ne samo za ljubitelje prirode, već za sve goste rivijere, idealni "planinski predah" usred niza dana provedenih na plaži.
I u samom parku je moguće kupanje na jednom mjestu, pod samim slapovima, no isključivo za bolje plivače.

Hoteli

Apartmani

Rezervacije

Početna

O nama

Kontakt

Arbela travel

Tomislava Ivčića 20/A
23000 ZADAR Hrvatska
tel: +385 23 311270
e-mail: info@arbela.hr
MB: 2128829
HR-AB-023-110010195

Mapa